Bahan-bahannya:
lapisan bawah (hijau)- 1 cawan tepung jagung
- 5 cawan air
- 1 cawan gula
- sedikit pewarna hijau
Cara-caranya:
- satukan semua bahan dan panaskan hingga sebati,likat dan berkilat
- adunan akan letop2, dah agak2 letup2 tu tutup api,
- boleh lah sudukan dalam kelongsong daun pandan , jika tiada; boleh shj letak dalam apa-apa bekas.
Bahan-bahannya:
lapisan atas (putih)- 1 cawan tepung jagung
- 5 cawan santan
- secubit garam sesedap rasa.
Cara-caranya:
- satukan semua bahan , panaskan sehingga likat dan letop2
- dah agak2 pekat, tuang adunan putih atas adunan hijau tadi.
- pastikan adunan hijau tadi dah keras dahulu
*Penambahan: campur sengkuang cina yg di potong dadu comel2 untuk rasa lebih aumm aumm ..
Kredit: Resepi Malaya